Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Αγαπητοί Συμπολίτες μας

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών καθώς και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι κατόπιν αξιολόγησης (από ποιούς;), ενδέχεται να κλείσουν τα Ν.Π.Ι.Δ., τα Ν.Π.Δ.Δ. ,οι Α.Ε. των Ο.Τ.Α. και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, θα πρέπει να ανησυχούν πέρα από τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις, το σύνολο των φορέων και πολιτών του νησιού μας.
Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάρου ,κ.α. κινδυνεύουν άμεσα με ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ με απολύσεις όλου του προσωπικού τους, και οι αρμοδιότητές τους περνούν στους ήδη υποστελεχωμένους Δήμους (εργολαβίες σε ιδιώτες ;) κατ’ εντολή των υπηρετών της τρόικας (15.000 απολύσεις το 2014).
Σε μια τέτοια περίπτωση αναρωτιόμαστε και σας καλούμε να αναρωτηθείτε ποιοι θα φέρουν σε πέρας το τεράστιο έργο διαχείρισης υδάτων και λυμάτων και το υπεύθυνο έργο πολιτισμού, ποιοι θα διαχειριστούν την περιουσία των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΒΙΟ.ΚΑ., δεξαμενές, αφαλατώσεις, δίκτυα κ.τ.λ.). Οι Δήμοι; Με ποιους υπαλλήλους; Μήπως σταδιακά θα περάσουν σε ιδιώτες ;
ΣΗΜΕΡΑ οι ΔΕΥΑ, μεταξύ αυτών και της Πάρου, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε ένα ευρώ .
ΣΗΜΕΡΑ οι ΔΕΥΑ είναι ανταποδοτικές επιχειρήσεις και δεν λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Επενδύουν σε δίκτυα, εξοπλισμό και αναπτυξιακές υποδομές για τους πολίτες.
ΣΗΜΕΡΑ μεθοδευμένα οι ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κρατικό παρεμβατισμό και τη γραφειοκρατία του δημοσίου, με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την ευελιξία τους και τις δυνατότητές τους.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ και οι εργαζόμενοι, στα 14 χρόνια λειτουργίας της, με τα όποια προβλήματα κουβαλάει , ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΕΠΑΡΚΕΣ-ΚΑΘΑΡΟ-ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
Αναλογιστείτε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι παραπάνω καταργήσεις των επιχειρήσεων που ασχολούνται είτε με τον πολιτισμό, είτε με τη διαχείριση του βασικότερου δημόσιου φυσικού αγαθού , του νερού , στο νησί μας, στην κοινωνία μας, στο τουριστικό μας προϊόν, στην οικονομία μας. Επιπρόσθετα στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε σαν νησιωτική κοινωνία στα θέματα υγείας, παιδείας, μεταφορών, με ενέργειες σαν τις προαναφερόμενες έρχονται και προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού, στην αποχέτευση των λυμάτων, στη μόλυνση περιβάλλοντος και θάλασσας, μπαίνει φρένο στην ανάπτυξη, στην ανταγωνιστικότητα και στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα.
Αναλογιστείτε ότι με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, τα τιμολόγια νερού θα αυξηθούν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν από τον ιδιώτη που θα λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος.
Αναλογιστείτε τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία και το τουριστικό προϊόν από τα χέρια ιδιωτών και τυχοδιωκτικών πολιτικών θέσεων στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης νερού και λυμάτων και του πολιτισμού στο νησί μας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ με κάθε τρόπο , από όποια θέση βρίσκεστε ,στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ την κατάργηση του κοινωνικού κράτους , την κατάργηση των κοινωφελών επιχειρήσεων και των κοινωνικών δομών του Δήμου.
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: